Новини проекту
Новий навчальний рік!
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 1 людина

Інформація про хід виконання Плану заходів Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності

Дата: 27 квітня 2022 о 09:35, Оновлено 27 квітня 2022 о 09:45
93 перегляда

УКРАЇНА

ЛОЩИНІВСЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

САФ'ЯНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 вул. Шкільна,17, с. Лощинівка, Ізмаїльського району, Одеської області,68644,

тел. (04841) 42-2-40, Е.mail: loshchinovka@ukr.net Код ЄДРПОУ 26110915

          27.01.2021 р.                                                       №02/01-40 

Інформація

про хід виконання Плану заходів

Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності

      На виконання наказу управління освіти Саф'янівської сільської ради  Ізмаїльського району Одеської області від 12.04.2022 р.  №37/А «Про проведення Тижня знань з основ безпеки у закладах загальної середньої освіти та Тижня безпеки дитини у закладах дошкільної освіти», з метою організації роз’яснювальної роботи серед здобувачів освіти Лощинівського закладу загальної середньої освіти з питань поводження в екстремальних умовах, впливу наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру з 18 по 22 квітня 2022 року у дистанційному режимі проведено відповідні заходи із здобувачами освіти відповідно до затвердженого Плану заходів наказом по закладу від 13.04.2022 р. №54 «Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» адміністрацією, класними керівниками і вчителем основ здоров’я проведені різноманітні заходи.

    У нинішній ситуації надзвичайно важливо зберігати спокій, не панікувати й акумулювати свої сили для підтримки родини та країни. Це вкрай складно в обставинах, що наразі відбуваються. Тому, згідно плану заходів щодо проведення Тижня безпеки життєдіяльності, з метою збереження здоров'я та життя людини, забезпечення необхідних мір безпеки при надзвичайних ситуаціях, під час повітряної тривоги.

    Класним керівником 1 класу Чапой Т.С. протягом тижня проведена розмова з батьками та дітьми на тему «Що потрібно робити під час повітряної тривоги», «Про дотримання комендантської години». Також проведені в онлайн режимі батьківські збори.

    Класним керівником 2 класу Кіосєвою Д.В. організовано  перегляд мультфільму про небезпеку пожеж «Небезпечні забави лисенятка Фреді» та обговорення мультфільму про правила поводження під час військового стан). Пояснено визначення терміну «Тривожна валіза!», навіщо складати та що покласти в тривожну валізу. Здійснено відпрацювання техніки заспокійливого дихання. Проведено усний журнал «Номери телефонів, які рятують життя!»

    Класним керівником 3 класу Скворцовою С.В. проведено онлайн консультацію  «Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій», організовано показ серії мультфільмів «Азбука безпеки» та виставку малюнків «Наші рятівники».

    Класним керівником 4 класу Парапір Н.В. з учнями та батьками проведено батьківські збори в онлайн режимі. В ході роз'яснювальної роботи з'ясувалося, що усі учасники суворо дотримуються правил техніки безпеки. Також, переглянули відео з таких тем, як: «Що треба робити в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації», «Що робити після сигналу «Повітряна тривога»», «Про дотримання комендантської години».

Протягом тижня з учнями 5 класу класним керівником Ширшовою В.Ф. проведено ряд заходів щодо основ безпеки життєдіяльності. Проведена виховна година «Дії під час повітряної тривоги». Діти ознайомлені з механізмами дій під час повітряної тривоги. Учням були продемонстровані пам’ятки та інструкції щодо поведінки під час надзвичайних ситуацій. Переглянута презентація. Проведена година спілкування «Воєнний та надзвичайний стан. Особливості впровадження». Продемонстрована презентація стосовно теми спілкування. Учні охоче прийняли участь у просвітницькому тренінгу за темою «Сам удома», ознайомилися з правилами поведінки під час самостійного перебування вдома. Дітям запропоновано перегляд відеороликів «Надзвичайні ситуації», «Вогонь – друг чи ворог?». З учнями проведений інструктаж з техніки безпеки та дій під час надзвичайних ситуацій.

    З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи щодо запобігання травматизму; виховання поважного ставлення до безпеки людини; усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу у побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі; підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності вчителем основ здоров’я, класним керівником 6 класу Кіосєвою Н.М. проведено тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. З учнями  були проведені слідуючі  заходи:

1.Виховні години  «Правила поведінки  під час надзвичайних ситуацій», «Дії під час повітряної тривоги», «Правила безпеки під час війни».

2.Перегляд презентації «Тривожна валіза».

3.Надані Поради батькам під час війни: «Війна і діти: що варто знати батькам про безпеку дітей».

4.Ознайомлено учнів  5 – 9 класів з пам'ятками:

- ПАМ’ЯТКА УРАЖЕННЯ ХЛОРОМ

- ПАМ’ЯТКА УРАЖЕННЯ АМІАКОМ

- ПАМ’ЯТКА ПЕРША ДОПОМОГА ПРИ ОПІКАХ

- ПАМ’ЯТКА УРАЖЕННЯ РТУТТЮ

- ПАМ’ЯТКА УРАЖЕННЯ ФОСФОРОМ

5.Організовано перегляд  презентацій з учнями 6 класу:

А)  «Поведінка в екстримальних ситуаціях»:

- Перша допомога при ураженні електричним струмом;

- Перша допомога у разі потрапляння хімічних речовин на шкіру;

- Перша допомога при отруєнні отрутохімікатами;

- Перша допомога при отруєнні хлором;

- Перша допомога при отруєнні природним та чадним газом;

- Перша допомога при ДТП.

Б) Проживання у промисловій зоні. Види небезпечних промислових об’єктів.

6.Проведені бесіди з учнями 5 – 9 класів:

- «Поради для дітей та підлітків як поводитись в соціальних мережах в умовах воєнного стану»;

- «Базові правила безпеки під час війни»;

- «Обережно: незнайомий предмет».

7. Проведено Інструктаж з техніки безпеки під час надзвичайних ситуацій.

    Класним керівником 7 класу Додон З.І. проведена онлайн бесіда «Незнайомі предмети. Що слід робити?». Організовано перегляд і обговорення відео про безпеку під час війни.

    Класним керівником 8 класу Чербаджі Г.М. проведена виховна година                                       «Правила поведінки під час надзвичайних ситуацій». Організовано перегляд і обговорення презентації «Поведінка під час воєнного стану» та відео фільму «Правила поведінки цивільного населення під час війни, військового стану». Проведена інформаційна хвилинка «Сигнали небезпеки», надана пам’ятка «Дії під час повітряної тривоги». Проведено з вихованцями просвітницький тренінг «Сам удома».

      В рамках тижня безпеки життєдіяльності  в 9 класі класним керівником Костєвою С.П. в онлайн - форматі проведено  просвітницьку годину  на тему: «Тероризм – загроза суспільства».  Метою заходу було:  розкрити поняття «тероризм», «терористи», «терористичні акти»; ознайомлено учнів з основними правилами поведінки при захопленні заручників; формувалися в учнів поняття усвідомленого розуміння сенсу життя, його унікальності, цінності, значущості для людини; формувалися навички безпечної поведінки у випадках загрози тероризму, виховувалися спостережливість, рішучість, щоб під загрозу не поставити власну безпеку і безпеку інших людей; не впадати в паніку; вміти захистити себе, інших людей. При проведенні заходу діти отримали різноманітні завдання: скласти словесний портрет терориста, дати визначення поняття тероризм, переглянули відеоролик «Тероризм: сучасні війни», розглянули проблемні ситуації, склали пам`ятку «Як діяти у надзвичайних ситуаціях».

   Учні також прийняли участь у онлайн вікторині «Захист навколишнього середовища», основною метою якої було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховання гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, співчуття, бажання допомогти. Під час проведення заходу учні були поділені на сектори: зелений, жовтий та червоний. Зелений сектор передбачав завдання з розділу «Евакуація: як і куди рухатися», жовтий сектор «Як діяти у разі виникнення хімічної небезпеки», червоний – «Знаки мінної небезпеки». Найбільш вдало діти впоралися з жовтим сектором «Як діяти у разі виникнення хімічної небезпеки».

   В онлайн форматі було проведено батьківські збори «Воєнний стан», де були обговорені теми правил безпеки під час війни, важливість дотримання комендантської години та дії під час повітряної тривоги.

   Учні 5 та 7 класів прийняли участь у конкурсі малюнків на тему «Наші рятівники».

   Адміністрацією Лощинівського ЗЗСО розміщено інформацію на сторінці в соціальній мережі Facebook  на тему: «Евакуація. Тривожна валіза», «Запобігання дитячого побутового; травматизму».

    Проведені заходи показали, що і діти, і батьки обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і зможуть організовано евакуюватись у безпечне місце.

    Педагог організатор Кіосєва Д.В. забезпечила висвітлення проведених заходів на офіційному веб-сайті закладу та на сторінці в соціальній мережі закладу освіти.

Директор                            Римма САВИЦЬКА

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.